La lluita de l’OIT contra el treball infantil: un somni de llibertat

Exposició del 20 de març al 3 d’abril de 2014 a l'Estació de França. Barcelona

La lluita de l’OIT contra el treball infantil: un somni de llibertat” es el títol d’una exposició que arriba a Barcelona després d’haver-se presentat a Ginebra amb motiu del Dia mundial contra el treball infantil el juny del 2013, a Brasília amb ocasió de la III Conferència Mundial sobre Treball Infantil a l’octubre, a Madrid el desembre passat i a Sevilla fa poques setmanes.

Al món hi ha 168 milions de nens i nenes que passen els seus dies treballant en camps, mines, tallers, fàbriques, cases i carrers. Treballs que no els deixen estudiar, que acaben amb la seva salut. Treballs que els deixen sense infància, sense dignitat i sense poder somniar. Són l’11 per cent de la població infantil mundial. Paradoxalment hi ha 200 milions d'adults que no troben treball.

En poc més d'una dècada s'ha reduït en un terç la xifra del treball infantil, passant de 246 milions en 2000 a ser 168 milions en 2012. Una reducció que demostra que eradicar l'explotació laboral infantil és possible i que la cooperació internacional juga un paper vital.

Des del 1992 el Programa Internacional per a l’Eradicació del Treball Infantil (IPEC) de l’OIT, amb la cooperació de governs, organitzacions d’empresaris, sindicats i ONGs de tot el món, està lluitant per a acabar amb l’explotació infantil. Amb aquest acte volem informar sobre el que s'ha fet a través del IPEC i el que queda per fer. L'objectiu de la comunitat internacional és l'eliminació efectiva del treball infantil, amb la prioritat en els 85 milions de nens i nenes que realitzen treballs perillosos.

 

La lucha de la OIT contra el trabajo infantil : un sueño de libertad

“La lucha de la OIT contra el trabajo infantil : un sueño de libertad" es el título de una exposición que llega a Barcelona después de haberse presentado en Ginebra con motivo del Día mundial contra el trabajo infantil en junio de 2013, a Brasilia con ocasión de la III Conferencia Mundial sobre Trabajo Infantil en octubre, en Madrid en diciembre pasado y en Sevilla hace pocas semanas.

En el mundo hay 168 millones de niños y niñas que pasan sus días trabajando en campos, minas, talleres, fábricas , casas y calles . Trabajos que no los dejan estudiar, que acaban con su salud. Trabajos que los dejan sin infancia, sin dignidad y sin poder soñar. Son el 11 por ciento de la población infantil mundial. Paradójicamente hay 200 millones de adultos que no encuentran trabajo.

En poco más de una década se ha reducido en un tercio la cifra del trabajo infantil, pasando de 246 millones en 2000 a ser 168 millones en 2012. Una reducción que demuestra que erradicar la explotación laboral infantil es posible y que la cooperación internacional juega un papel vital.

Desde 1992 el Programa Internacional para la Erradicación del Trabajo Infantil (IPEC) de la OIT, con la cooperación de gobiernos, organizaciones de empresarios, sindicatos y ONGs de todo el mundo, está luchando para acabar con la explotación infantil. Con este acto queremos informar sobre lo que se ha hecho a través del IPEC y lo que queda por hacer. El objetivo de la comunidad internacional es la eliminación efectiva del trabajo infantil, con la prioridad en los 85 millones de niños y niñas que realizan trabajos peligrosos .