« חזרה לרשימת תוצאות החיפוש  
ETHYLBIS(2-CHLOROETHYL)AMINEICSC: 1655 (אפריל 2008)
CAS #: 538-07-8
מספר או"מ: 2810

  סיכונים אקוטיים מניעה כיבוי אש
אש ופיצוץ בעיר. חימום יגרום לעלייה בלחץ עם סיכון התפוצצות. בשריפה משחרר נדפים (או גזים) מגרים או רעילים.    אש גלויה אסורה.    יש להשתמש בתרסיס מים, קצף עמיד לאלכוהול, פחמן דו חמצני, אבקה.  במקרה של שריפה: יש לקרר את המכלים וכו' על ידי ריסוס במים. 

 יש להימנע מכל מגע עם החומר!  בכל המקרים יש להתייעץ עם רופא! 
  תסמינים מניעה עזרה ראשונה
נשימה כאב גרון. תחושת צריבה. שיעול. רעד. חוסר קואורדינציה. עוויתות. נשימה מאומצת. קוצר נשימה. צפצופים. התסמינים עלולים להופיע באיחור. ראו הערות.  יש להשתמש במערכת סגורה.   תנוחה חצי זקופה. ייתכן שיהיה צורך בהנשמה מלאכותית. הנשמה מפה לפה אסורה. יש לפנות מיידית לטיפול רפואי. 
עור עשוי להיספג! אדמומיות. כאב. בועות. התסמינים עשוים להתעכב. ראו גם סעיף נשימה.  כפפות מגן. ביגוד מגן.  יש ללבוש כפפות מגן בעת מתן עזרה ראשונה. יש להסיר בגדים מזוהמים. יש לשטוף העור במים ולאחר מכן עם מים וסבון. יש להעביר מיידית לטיפול רפואי. 
עיניים אדים ייספגו! רטיבות בעיניים. אדמומיות. כאב. עוויתות, פוטופוביה ואישונים מורחבים. ראייה מטושטשת. כוויות עמוקות חמורות. אובדן ראייה.  יש להשתמש במשקפי מגן. יש להשתמש במגן פנים או במיגון לעיניים בשילוב עם הגנה על הנשימה.  יש לשטוף עם הרבה מים (להסיר עדשות מגע אם זה אפשרי בקלות). יש לפנות לטיפול רפואי באופן מיידי. 
בליעה כאב גרון. כאב בטן. תחושת צריבה בגרון ובחזה. בחילה. הקאות. שלשול. ראו גם סעיף נשימה.  אין לאכול, לשתות או לעשן במהלך העבודה. יש לשטוף ידיים לפני שאוכלים.  יש לשטוף את הפה. יש לתת כוס מים אחת או שתיים לשתייה. אין לגרום להקאה. יש לפנות לטיפול רפואי באופן מיידי. ראו הערות. 

טיפול בשפך סיווג וסימון
יש לפנות את אזור הסכנה! יש להתייעץ עם מומחה! הגנה אישית: חליפת מגן כימית אטומה לגזים כולל מערכת נשימה עצמאית. אין לאפשר חדירת החומר לסביבה. יש לאסוף את הנוזל הדולף למיכלים ברי-אטימה אטומים לאוויר. יש לספוג את שאריות הנוזל בחול או חומר סופג אינרטי. לאחר מכן יש לאחסן ולסלק בהתאם לתחיקה המקומית. לעולם אין להפנות סילון מים על הנוזל. 

בהתאם לקריטריונים של UN GHS

skull;toxiccorrcancer;health haz
סכנה
קטלני במגע עם עור או אם נשאף.
גורם לגירוי בעור
גורם לנזק חמור לעיניים
עלול לגרום ל פגמים גנטיים
עלול לגרום ל סרטן
גורם נזק למערכת העצבים ומח עצם.
עלול לגרום ל גירוי במערכת הנשימה
גורם נזק למערכת העצבים ומח העצם בחשיפה ממושכת או חשיפה חוזרת ונשנית . 

שינוע
סיווג UN
קבוצת סיכון לפי UN (או"מ): 6.1; קבוצת אריזה לפי UN (או"מ): I 

אחסון
יש לשמור בחושך. יש להפריד מדברי מאכל ומזון לבעלי חיים ומתכות. יש לשמור בחדר מאוורר היטב. יש לאחסן באזור ללא ניקוז או גישה לביוב. 
אריזה
אין לשנע עם דברי מאכל או מזון לבעלי חיים. 
ETHYLBIS(2-CHLOROETHYL)AMINE ICSC: 1655
מידע פיזיקלי וכימי

מצב פיזיקלי; מראה
נוזל חסר צבע עד צהוב עם ריח אופייני. 

סיכונים פיזיקליים
 

סיכונים כימיים
החומר מתפלמר בהשפעת חום ואור. תוקף מתכות רבות. זה מייצר גז דליק (מימן - ראו כרטיס ICSC 0001). 

נוסחה: C6H13Cl2N / (ClCH2CH2)2NC2H5
משקל מולקולרי: 170.1
מתפרק ב-194°C
נקודת התכה: ‎-34°C
צפיפות יחסית (מים=1): 1.09
מסיסות במים ב-25°C: קשה מאוד
לחץ אדים, kPa ב-25°C‏: 0.03
צפיפות אדים יחסית (אוויר=1): 5.9
צפיפות אדים יחסית של תערובת אדים/אוויר ב-20°C (אוויר=1): 1.00 


חשיפה והשפעות בריאותיות

דרכי חדירה
החומר עלול להיספג לגוף בשאיפת האדים שלו, בשאיפת התרסיס שלו, דרך העור ובבליעה. השפעות מקומיות והשפעות סיסטמיות משמעויות בכל דרכי החשיפה. 

השפעות חשיפה לטווח קצר
חומר גורם לשלפוחית. הזלת דמעות. החומר מגרה באופן חמור את העיניים, העור ודרכי הנשימה. החומר עשוי לגרום להשפעה על מערכת העצבים המרכזית ומח העצם. שאיפת עלולה לגרום לבצקת ריאות. ראו הערות. ההשפעות עשויות להתאחר. מומלצת השגחה רפואית. 

סיכון נשימתי
זיהום מזיק של האוויר עלול להיווצר מהר עקב התאדות החומר ב-20ºC ; בריסוס או בפיזור, לעומת זאת, הרבה יותר מהר. 

השפעות חשיפה לטווח ממושך או חשיפה חוזרת
לחומר עשויה להיות השפעה על מח העצם ומערכת העצבים המרכזית. החומר הוא מסרטן קרוב לודאי בבני אדם. עלול לגרום לנזק גנטי תורשתי לתאי נבט של בני אדם. ראו הערות. 


גבולות חשיפה תעסוקתית
 

סביבה
 

הערות
אין לקחת בגדי עבודה הביתה.
מומלצות בדיקות רפואיות תקופתיות, כתלות בדרגת החשיפה.
תסמינים של בצקת ריאות מתגלים לעיתים רק לאחר מספר שעות, והם מחמירים על ידי מאמץ פיזי. לכן מנוחה והשגחה רפואית הם הכרחיים.
Because many of the effects resemble those of ionizing radiation, the term "radiomimetic" is frequently used. 

מידע נוסף
  סיווג EC
 

אין ה-ILO, ה-WHO או האיחוד האירופי נושאים באחריות לאיכות או לדיוק התרגום, או לכל שימוש אשר עשוי להתבצע במידע זה. © גרסה בשפה העברית, המוסד לבטיחות ולגיהות, 2018