« חזרה לרשימת תוצאות החיפוש  
אשלגן פרמנגנטICSC: 0672 (נובמבר 2016)
POTASSIUM PERMANGANATE
CAS #: 7722-64-7
מספר או"מ: 1490
EC Number: 231-760-3

  סיכונים אקוטיים מניעה כיבוי אש
אש ופיצוץ אינו בעיר אך מגביר בעירה של חומרים אחרים. בשריפה משחרר נדפים (או גזים) מגרים או רעילים.  סיכוני אש ופיצוץ במגע עם חומרים בעירים או חומרים מחזרים.  יש למנוע מגע עם חומרים בעירים.     במקרה של שריפה בסביבה, יש להשתמש באמצעי כיבוי מתאימים.   

 יש למנוע פיזור אבק! יש לשמור בקפדנות על כללי היגיינה! בכל המקרים יש להתייעץ עם רופא! 
  תסמינים מניעה עזרה ראשונה
נשימה תחושת צריבה. שיעול. כאב גרון. קוצר נשימה. נשימה מאומצת. התסמינים עלולים להופיע באיחור.  יש להימנע משאיפת אבק. יש להשתמש ביניקה מקומית או הגנה על הנשימה.   אוויר צח. תנוחה חצי זקופה. ייתכן שיהיה צורך בהנשמה מלאכותית. יש לפנות מיידית לטיפול רפואי. 
עור אדמומיות. כוויות עור. כאב.  כפפות מגן. ביגוד מגן.  יש ללבוש כפפות מגן בעת מתן עזרה ראשונה. יש לשטוף תחילה עם כמות גדולה של מים במשך 15 דקות לפחות, ולאחר מכן להסיר בגדים מזוהמים ולשטוף שוב. יש לפנות לטיפול רפואי . 
עיניים אדמומיות. כאב. כוויות חמורות.  יש להשתמש במגן פנים או במיגון לעיניים בשילוב עם הגנה על הנשימה.  יש לשטוף עם הרבה מים במשך מספר דקות (להסיר עדשות מגע אם ניתן בקלות). יש לפנות לטיפול רפואי באופן מיידי. 
בליעה תחושת צריבה . כאב בטן. שלשול. בחילה. הקאות. הלם או התמוטטות.  אין לאכול, לשתות או לעשן במהלך העבודה.   יש לשטוף את הפה. בתוך דקות ספורות אחרי הבליעה, אפשר לתת כוס קטנה אחת של מים לשתייה. אין לגרום להקאה. יש לפנות לטיפול רפואי באופן מיידי. 

טיפול בשפך סיווג וסימון
הגנה אישית: חליפת מגן מפני חומרים כימיים כולל מערכת נשימה עצמאית. אין לאפשר חדירת החומר לסביבה. יש לטאטא את השפך למיכלים מכוסים . יש לאסוף בזהירות את השאריות במיכלים . לאחר מכן יש לאחסן ולסלק בהתאם לתחיקה המקומית. אין לספוג בנסורת או בחומר סופג דליק אחר. 

בהתאם לקריטריונים של UN GHS

flam circlecorrexcl mark;warncancer;health hazenviro;aqua
סכנה
עשוי להגביר אש; מחמצן
מזיק בבליעה.
גורם לכוויות חמורות בעור ולפגיעה בעיניים.
חשוד כפוגע בפוריות או בילוד שטרם נולד.
רעיל מאוד לחי במים. 

שינוע
סיווג UN
קבוצת סיכון לפי UN (או"מ): 5.1; קבוצת אריזה לפי UN (או"מ): II 

אחסון
יש להפריד מחומרים בעירים, חומרים מחזרים ואבקות מתכות . סגור היטב. יש לספק אמצעים להכלת שפכים מכיבוי אש. יש לאחסן באזור ללא ניקוז או גישה לביוב. 
אריזה
מזהם ימי. 
אשלגן פרמנגנט ICSC: 0672
מידע פיזיקלי וכימי

מצב פיזיקלי; מראה
גבישים סגולים כהים. 

סיכונים פיזיקליים
 

סיכונים כימיים
מתפרק בחימום . זה מייצר גזים רעילים ונדפים מגרים. החומר הינו מחמצן חזק. הוא מגיב עם חומרים בעירים ומחזרים. לפיכך גורם לסיכון אש ופיצוץ. מגיב באלימות עם אבקות מתכות . לפיכך גורם לסיכון אש. 

נוסחה: KMnO4
משקל מולקולרי: 158
מתפרק ב-240°C
צפיפות : 2.7 גר/סמ"ק
מסיסות במים, גר'/100 מ"ל ב-20°C‏: 6.4 ‏(בינונית)
לחץ אדים ב-20°C: זניח
מקדם חלוקה אוקטאנול/מים (מוחשב): 1.73 


חשיפה והשפעות בריאותיות

דרכי חדירה
השפעות מקומיות משמעויות בכל דרכי החשיפה. 

השפעות חשיפה לטווח קצר
החומר הינו קוקוזיבי לעיניים, עור ודרכי הנשימה. קורוזיבי בבליעה. שאיפת האבק עלולה לגרום לבצקת ריאה, אך רק אחרי הופעת ההשפעות הקורוזיביות הראשוניות על האיניים ו/או על דרכי האוויר. ההשפעות עשויות להתאחר. מומלצת השגחה רפואית. 

סיכון נשימתי
ריכוז החלקיקים המרחפים באוויר עלול להגיע במהירות לרמה מסוכנת בפיזור החומר, במיוחד במקרה של אבקה. 

השפעות חשיפה לטווח ממושך או חשיפה חוזרת
לחומר עשויה להיות השפעה על הריאות. דבר שעשוי לגרום לברונכיטיס ודלקת ריאות. ניסויים בבעלי חיים מראים כי חומר זה עלול לגרום רעילות לרבייה והתפתחות של בני אדם. 


גבולות חשיפה תעסוקתית
‏TLV:‏ (כ-Mn‏, מקטע בר-נשימה): ‏‏ 0.02‏ מג/מ3, כ-TWA; ‏‏ (כ-Mn‏, מקטע בר-שאיפה): ‏‏ 0.1‏ מג/מ3, כ-TWA; ‏‏ קרצינוגניות: A4 (לא מסווג כמסרטן בבני אדם).
EU-OEL: (as Mn, inhalable fraction ): 0.2 mg/m3 as TWA.
EU-OEL: (as Mn, respirable fraction ): 0.05 mg/m3 as TWA.
MAK: (as Mn, inhalable fraction): 0.2 mg/m3; (as Mn, respirable fraction): 0.02 mg/m3; peak limitation category: II(1); pregnancy risk group: C; (DFG 2016) 

סביבה
החומר מאוד רעיל ליצורים החיים במים. 

הערות
יש לשטוף בגדים מזוהמים (סיכון אש) עם כמות גדולה של מים. 

מידע נוסף
  סיווג EC
סמל: O, Xn, N; R: 8-22-50/53; S: (2)-60-61 

אין ה-ILO, ה-WHO או האיחוד האירופי נושאים באחריות לאיכות או לדיוק התרגום, או לכל שימוש אשר עשוי להתבצע במידע זה. © גרסה בשפה העברית, המוסד לבטיחות ולגיהות, 2018