Nemzetközi munkaügyi normák

A Nemzetközi Munkaügyi Konferencia Normák Alkalmazását Felügyelő Konferencia Bizottsága: A párbeszéd és meggyőzés évtizedére alapozott dinamika és hatás: Részletek

Ismerteti, hogy a Nemzetközi Munkaügyi Konferencia éves közgyűlésének megbeszélései milyen gyakorlati következményekkel jártak, s milyen változások következtek be a különböző jogi és politikai rendszerekben.

Normák Alkalmazását Felügyelő Konferencia Bizottság a Nemzetközi Munkaügyi Konferencia állandó tripartite testülete és az ILO felülvizsgálati rendszerének alapvető eleme. Lehetőséget ad a kormányok, munkátatók és munkavállalók képviselőinek, hogy közösen megvizsgálják, a tagállamok miként felelnek meg az ILO által elfogadott Egyezményekből és Ajánlásokból fakadó kötelezettségeiknek. De milyen hatása van a Konferencia Bizottság munkájának és jelentéseinek? Melyek az éves megbeszélések gyakorlati következményei az érintett országokban? Az idő múlásával milyen érezhető változások következtek be a különböző jogi és politikai rendszerekben?

A Nemzetközi Munkaügyi Konferencia 100. ülésének és a Konferencia Bizottság 85. születésnapja alkalmából fontos hangsúlyozni a testület munkájának jelentőségét.

A magyar fordítás csak az európai országok esettanulmányait tartalmazza.