Ergonómiai ellenőrző pontok: Praktikus és könnyen megvalósítható megoldások a biztonsági, egészségügyi és munkafeltételek javítására

Az Ergonómiai ellenőrző pontok című kiadványt azzal a céllal állítottuk össze, hogy praktikus és alacsony költséggel járó megoldásokat ajánljunk az ergonómiai problémákra, különösen a kis- és közepes méretű vállalatok számára.

Ez a kézikönyv 132 ergonómiai beavatkozást mutat be, melyeknek az a céljuk, hogy költséges vagy túlzottan kifinomult megoldások alkalmazása nélkül is kedvező hatást fejtsenek ki. A hangsúlyt olyan reális megoldásokra helyeztük, amelyek rugalmasan alkalmazhatók, és hozzájárulnak a munkafeltételek és a termelékenység javításához. Az átdolgozott szöveg és illusztrációk, valamint az újabb pontok az Ergonómiai ellenőrző pontok első kiadását alkalmazó szakemberek sokrétű tapasztalatait is tükrözik. A Nemzetközi Ergonómiai Szövetség és az International Labour Office közötti szoros együttműködés gyümölcsözőnek bizonyult, így sikerült elérni, hogy a második kiadás naprakész legyen, és megoldást kínáljon a munkahelyi ergonómiai kockázatok kezelésében jelentkező legsürgetőbb problémákra.