Tripartit szeminárium a fiatalok foglalkoztatásáról

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közösen tripartit szemináriumot szervez 2013. január 11-én Budapesten, hogy bemutassa a fiatalok munkaerő-piaci integrációját érintő kihívásokat, valamint a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítását célzó intézkedéseket.

Tripartit szeminárium a fiatalok foglalkoztatásáról

A fiatalok foglalkoztatási helyzete, munkanélkülisége az évtized egyik központi gazdasági és társadalmi kihívása. A fiatalok tartós munkanélkülisége hátrányosan befolyásolja munkaerő-piaci és társadalmi beilleszkedésüket. A fiatalok munkaerő-piaci helyzete mind Magyarországon, mind az Európai Unióban és azon kívül kulcsfontosságú témává vált a válság idején.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és az ILO közös szervezésében megrendezésre kerülő tripartit szeminárium célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatalok munkaerő-piaci helyzetét javító intézkedések szükségességére és sürgősségére. A szeminárium bemutatja a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítására irányuló ILO, illetve EU kezdeményezéseket, valamint a magyar Kormány stratégiáit és intézkedéseit a fiatalok munkanélküliségének visszaszorítása érdekében. A szeminárium lehetőséget kínál a nemzetközi tapasztalatok, legjobb gyakorlatok megismerésére, illetve a szociális partnerek és a civilek szerepének megvitatására a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javításában.

A szemináriumon előadást tart Guy Ryder úr, az ILO főigazgatója, Andor László úr, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa, valamint Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is.

A szemináriumon részt vesznek továbbá a magyar munkavállalói, illetve munkaadói szervezetek, a fiatalok foglalkoztatása kapcsán érintett civil szervezetek, a magyar kormány, valamint a budapesti kirendeltségekkel rendelkező ENSZ szervezetek képviselői és szakértői, valamint a téma kapcsán aktív kutatók is.

A szeminárium délelőtti programja keretében lehetőséget biztosítunk a sajtó képviselői számára a szemináriumon való részvételre. A sajtó képviselői részére külön meghívót fogunk küldeni a szemináriumot megelőző napokban.

További információért kérjük, írjon a youth.seminar2013@ngm.gov.hu, illetve ILO-BUDAPEST-PRESS@ilo.org email-címekre.