102de Internationale Arbeidsconferentie

IAO en EU Voorzitterschap verwelkomen stappen richting waardig werk voor huishoudpersoneel

De ministers van Werk en van Sociale Zaken van tien verschillende landen, de Voorzitter van de Raad van de EU Richard Bruton, Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken László Andor en IAO directeur-generaal Guy Ryder hebben zich tijdens de Internationale Arbeidsconferentie gebogen over manieren om het IAO-Verdrag Nr. 189 over waardig werk voor huishoudpersoneel te promoten.

Nieuwsbericht | 18 juni 2013
Tijdens de 102e Internationale Arbeidsconferentie in Genève vond een informele bijeenkomst van de ministers van Werk en Sociale Zaken, georganiseerd door de IAO en het Ierse Voorzitterschap van de Raad van de EU, plaats. De deelnemende ministers benadrukten er samen het belang van acties ter promotie van IAO-Verdrag Nr. 189 betreffende de verbetering van de arbeidsomstandigheden van huispersoneel.

Richard Bruton, Iers minister van Werkgelegenheid, Ondernemingen en Innovatie en Voorzitter van de Raad Concurrentievermogen, was tevreden over de positieve bijdragen van zijn collega’s uit Nederland, België, Bolivia, Brazilië, Cyprus, Frankrijk, Letland, Litouwen, Filippijnen en Spanje en van Europees commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie László Andor.
Minister Bruton bevestigde ook dat hij erg blij was dat het Ierse voorzitterschap de Beschikking van de Raad zou aanleveren die de EU-lidstaten machtigt om Conventie Nr. 189 te ratificeren. Hij onderstreepte ook dat het zijn betrachting was dat Ierland één van de eerste landen zou zijn om dit belangrijke Verdrag te ratificeren.