Debatavond

De sociale dimensie van globalisering

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de IAO en 75 jaar sociale zekerheid in België organiseert de Leerstoel PW Segers, samen met UCSIA een debatavond.

In 2019 bestaat de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) 100 jaar en viert de Belgische sociale zekerheid haar 75ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan organiseert de Leerstoel PW Segers, samen met het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen, op 2 mei een debatavond van 18u00 tot 20u30 rond ‘de sociale dimensie van de globalisering’.

Luc Cortebeeck, erevoorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie, geeft een lezing over de sociale dimensie van globalisering. Daarna nemen studenten van de masteropleiding ‘Sociaal-economische wetenschappen’ (Universiteit Antwerpen) het woord met concrete voorstellen: er moet een Europees minimumloon worden ingesteld, leefloners moeten kunnen bijverdienen, er moeten meer jobs komen in de sociale economie, het recht op het leefloon moet automatisch worden toegekend,… Aansluitend volgt er een receptie en gaan we samen naar de reizende tentoonstelling ‘100 jaar sociale zekerheid met de Internationale Arbeidsorganisatie’.

Deelname is gratis, gelieve vooraf online in te schrijven.

Programma

18.00 uur - Verwelkoming
Bea Cantillon & Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen)

18.15 uur - Lezing "Sociale dimensie van de globalisering"
Luc Cortebeeck (ILO), erevoorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie

18.45 uur - Studentendebat "Werk voor een betere toekomst"
Met masterstudenten van het vak “Socio-economische beleidsevaluatie en organisatie” in de opleiding “Sociaal-economische wetenschappen” aan de Universiteit Antwerpen
Moderator: Chris De Nijs (VRT)

19.30 uur - Voorstelling expo 100 jaar sociale zekerheid met de Internationale Arbeidsorganisatie
Lieve Verboven (ILO), Directeur IAO-Bureau voor de Europese Unie en de Beneluxlanden

19.45 uur - Receptie en bezoek aan ILO expo