IAO-Bureau voor de Europese Unie en de Beneluxlanden

 • The Inside Guide: World Social Protection Report 2020-22

  Het World Social Protection Report 2020-22: Social protection at the crossroads - in pursuit of a better future, geeft een globaal overzicht van de recente ontwikkelingen in sociale beschermingssystemen, waaronder sociale beschermingssokkels en gaat in op de gevolgen van de COVID-19-pandemie. Meer informatie.

 • Een reeks juridische seminaries rond de arbeidsrechten van migrerende werknemers zonder papieren in een veranderende economie.

  PICUM, IAO en EVV organiseren in oktober, een reeks juridische seminaries rond de arbeidsrechten van migrerende werknemers zonder papieren in een veranderende economie. 
  Schrijf u nu in! 

 • © Fahad Abdullah Kaizer / UN Women

  IAO verwacht onzeker en ongelijk herstel na ongekende arbeidsmarktcrisis

  De meest recente IAO-studie over de impact van COVID-19 op de arbeidsmarkt toont een enorm verlies van werktijd en van het inkomen uit arbeid. Het herstel in 2021 zal traag, ongelijk en onzeker zijn, tenzij vroege verbeteringen ondersteund worden door herstelmaatregelen die de mens centraal zetten.

 • Thuiswerkers moeten beter beschermd worden, zegt de IAO

  Thuiswerkers zijn meestal slechter af dan degenen die buitenshuis werken, zelfs in hoger gekwalificeerde beroepen. Ze verdienen vaak minder, worden geconfronteerd met grotere veiligheids- en gezondheidsrisico's, en hebben minder toegang tot opleiding dan andere werknemers.

Belangrijke informatie

 1. De Europese Unie en de IAO-samenwerking

  Brochure

 2. Ongeoormerkte vrijwillige bijdragen aan de IAO

  België, Nederland en Luxemburg dragen in belangrijke mate bij aan de 'Regular Budget Supplementary Account' (RBSA) van de IAO. Ontdek hoe de IAO deze middelen inzet.

 3. Nederland en de IAO - samenwerking

  Brochure