ILO, ÇSGB Personeline Kapasite Geliştirme Eğitimi düzenledi
Eğitim programı ile, paydaş kişi ve kuruluşlarda mevsimlik tarımda çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratılması ve kurumlarda çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik politikaların koordinasyonu, planlanması, uygulanması ve izlenmesine yönelik kapasitenin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim, Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi kapsamında, paydaş kurumlara yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Programı kapsamında düzenlendi.



İlk bölümünde çocuk işçiliği konusundaki kavramsal ve yasal çerçevenin ele alındığı eğitimde çocuk hakları ve çocuk işçiliği, çocuk işçiliğinin mevcut durumu, sebep ve sonuçları, çocuk işçiliğinin önlenmesi ve sona erdirilmesine ilişkin küresel politika öncelikleri ve dünya genelinden iyi uygulama örnekleri verildi. Çocuk işçiliğine dair mevzuat ve tanımların anlatıldığı bölümün ardından mevsimlik gezici tarım ve çocuk işçiliği konusuna girişi yapıldı, mevsimlik gezici tarımda çalışma ve yaşam koşulları ele alındı.

İkinci günde ise politika program ve plan geliştirme ve uygulama, mevsimlik tarımda çalışan ya da çalışma riski bulunan çocuklara yönelik müdahale yöntemleri çocuklar ve ailelerle iletişim ile, bu konuda farkındalığın artırılması konusu işlendi.

Kapasite geliştirme eğitimi programı, proje uygulama illeri olan Bursa, Eskişehir, Ankara, Konya, Düzce, Ordu, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Malatya, Adana, Mersin, Hatay, İzmir ve Manisa’da devam edecek.