ILO’dan Hatay’da “Kamu İstihdam Hizmetleri ve Temel Yaşam Becerileri Eğitimi”

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğiyle Hatay’da “Kamu İstihdam Hizmetleri ve Temel Yaşam Becerileri” eğitim serisi başlattı. Eğitimle, Türk vatandaşları ve Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin iş piyasasına girişlerinin kolaylaştırması ve çalışma hayatına uyumlarının desteklenmesi hedefleniyor.

Haberler | 09 Nisan 2019 Salı
ANKARA – Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğiyle Hatay’da “Kamu İstihdam Hizmetleri ve Temel Yaşam Becerileri” eğitim serisi başlattı.

Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve ev sahibi topluluklara yönelik eğitimlerle Hatay’da yaklaşık 600 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Eğitimle, hedef kitlenin işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırması ve çalışma hayatına uyumlarının desteklenmesi hedefleniyor. Eğitimlerde, Türkiye’deki çalışma mevzuatı, istihdam hizmetleri ve iş arama becerileri, katılımcıların günlük hayatta ihtiyaç duyacakları bilgiler (trafik, şehir içi ulaşım vb.) eğitim imkânları, sağlık hizmetleri ve toplumsal cinsiyet gibi konularda temel bilgiler katılımcılara aktarılıyor.

İkişer gün sürecek 10 eğitimden oluşan seri Nisan ayı boyunca Hatay’da devam edecek.

İçeriği Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Kasım Karataş öncülüğünde bir akademisyen ekibince hazırlanan eğitimleri, İŞKUR’dan iş ve meslek danışmanları ve belediyelerin göçmenlere özel hizmet sunan birimlerinde çalışan uzmanları veriyor. Karşılıklı olarak empati duygusunu güçlendirmeye yönelik aktivitelerle zenginleştirilen eğitimde, ayrıca katılımcıların soruları doğrultusunda ilgili hizmet birimlerine yönlendirme yapılıyor.

Eğitim, ILO Türkiye Ofisinin yürüttüğü projelerden biri olan “Hayata Fırsat Projesi” kapsamında düzenleniyor. Tam adı, "Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları Projesi” olan Proje, ILO tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor ve Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Belirli faaliyetleri Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yürütülen Proje ile, Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve ev sahibi toplulukların ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesi hedefleniyor.