ILO Türkiye Ofisinden Türkiye’deki Paydaş Kurumlara Tecrübe Paylaşımı Eğitimi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi, ILO’nun göç yönetimi, yabancıların işgücü piyasasına erişimi ve politika uyumu konularındaki tecrübelerini aktarmak üzere ILO Uluslararası Eğitim Merkezi (ITC) eğitmenleri üzerinden paydaş kurum çalışanlarına yönelik eğitim düzenliyor

Haberler | 08 Nisan 2019 Pazartesi
ANKARA – Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi, ILO’nun göç yönetimi, yabancıların işgücü piyasasına erişimi ve politika uyumu konularındaki tecrübelerini aktarmak üzere Türkiye’deki paydaş kurum çalışanlarına yönelik bir eğitim düzenliyor.

Ankara’da başlayan ve 4 gün sürecek eğitim, “Yerelde Göç Yönetimi, Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimi ve Politika Uyumu” başlığını taşıyor. ILO’nun uluslararası tecrübesini Türkiye’de çalıştığı paydaş kurumlarlara aktarmak üzere iki yıldır düzenlenen eğitim ILO Uluslararası Eğitim Merkezi (ITC) ve ILO uzmanları tarafından veriliyor.

ILO’nun mülteciler ve zorla yerinden edilmiş diğer kişilerin işgücü piyasasına erişimine ilişkin yol gösterici ilkeleri, kayıtlı çalışmanın önemi, ILO çalışma standartları, insan hakları belgeleri ve mevcut iyi uygulamaların anlatıldığı eğitim ile, politika belirleyiciler ve uygulayıcıların bu alanlardaki kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu görevlileri, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü çalışanları, işçi ve işveren temsilcileri, belediye çalışanları ile esnaf ve sanatkar odaları mensuplarına yönelik eğitim ILO ITC İşgücü Göçü Uzmanı Miriam Boudraa, ILO Göç ve Yönetişim Uzmanı Andrea Salvini ve İşgücü Göçü Uzmanı Vincent Williams tarafından veriliyor.

Eğitim, ILO Türkiye Ofisinin yürüttüğü projelerden biri olan “Hayata Fırsat” Projesi kapsamında düzenleniyor. Tam adı, "Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları Projesi” olan Proje ILO tarafından ve AÇSHB Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uygulanıyor ve Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Proje ile, Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve ev sahibi toplulukların ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesi hedefleniyor.