ILO ve AÇSHB İşbirliğinde Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Çalışanlarına Yönelik Eğitim Serisi Başladı

Haberler | 05 Nisan 2019 Cuma
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı çalışanlarına yönelik Yabancıların Geçici ve Uluslararası Korunması, Çalışması, Teftiş Uygulamaları ile Yargı Süreçlerine İlişkin Eğitim serisi Ankara’da başladı

ANKARA – Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile, Çalışma ve Soysal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB) Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) işbirliğinde yürütülen mülteci destek programı kapsamında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı çalışanlarına yönelik “İş Teftiş Alanında Uluslararası Uygulamalar ve Yargı Süreçleri” eğitim serisi başladı.
Program ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hulusi Ay’ın açılış konuşmaları ile başladı.
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde Adana, Bursa, İstanbul ve İzmir’den katılan 70 İş Baş Müfettişi, İş Müfettişi ve İş Müfettiş Yardımcısına yönelik eğitim Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz öncülüğünde bir grup eğitmen tarafından veriliyor.

Program kapsamında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığından İş Başmüfettişi Onur Batuman kurumun görev ve faaliyet alanlarını anlatırken, İş Başmüfettişi Gülcan Eriş de Yabancıların Çalışması ile ilgili Mevzuat hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ise, “Türkiye’de Yabancıların Sosyal Güvenliği ve İşgücü Piyasasındaki Durumları” konusunda eğitim verdi.

Adalet Bakanlığı Ankara Eğitim Dairesi Başkanı Hakim Mehmet Cihangir göç, mülteci ve sığınmacılarla ilgili temel kavramları anlattı. Ardından Cihangir ve Hakim Yusuf Demirci’nin yargısal süreçleri örnek yargı kararları ile birlikte anlattığı eğitim vaka analizleri ile devam etti.
Program ikinci gününde ILO Genel Merkezi’nden Arsenio Fernández ile İspanya Çalışma, Göç ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Juan Ramón Seco ve Portekiz Çalışma, Dayanışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Teresa Pargana’nın vereceği eğitimlerle devam edecek.

Eğitimin sonunda, iş müfettişlerinin var olan kurumsal kapasitelerinin, uluslararası ve yargı süreçleri konularında da desteklenerek kamu, işveren ve çalışanlara rehberlik edecek şekilde güçlendirilmesi hedefleniyor.
Eğitim serisi önümüzdeki aylarda Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da görev yapan iş teftiş müfettişlerine yönelik olarak devam edecek. Sürecin sonunda toplam 280 müfettiş eğitim almış olacak.
Eğitim, Amerikan Hükümeti tarafından finanse edilen “Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi” Projesi ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları” Projesi kapsamında düzenleniyor.