Haberler

BAKAN SARIEROĞLU ILO’NUN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Bakan Sarıeroğlu, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan’a gönderdiği mektupta, “Sayın Direktör, ILO’nun 99. kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi

Haberler | 16 Nisan 2018 Pazartesi

13 Nisan 2018
ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO’nun kuruluş yıldönümünü kutladı.

Bakan Sarıeroğlu, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan’a gönderdiği mektupta, “Sayın Direktör, ILO’nun 99. kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Birinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından 1919 yılında kurulan ILO’ya Türkiye’nin 1932 yılından beri üye olduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, Türkiye olarak ILO ile işbirliğine her zaman önem ve öncelik verdiklerini belirtti.

Bakan Sarıeroğlu mektubunda, “Tüm faaliyetlerini işçi, içveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan üçlü yapı ilkesine dayalı olarak yürüten ve bu özelliğiyle diğer uluslararası kuruluşlardan farklılık gösteren ILO’nun kuruluşunu tebrik eder çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

ILO Hakkında

Birleşmiş Milletler’in çalışma yaşamındaki uzman kuruluşu olan ILO, uluslararası çalışma standartlarını belirlemek, çalışma yaşamında hakları gözetmek, insana yakışır iş fırsatlarını özendirmek ve sosyal korumayı ve çalışma yaşamındaki meselelerle ilgili diyaloğu güçlendirmek için çalışıyor.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında 1919 yılında Versay Anlaşması kapsamında kurulan ve 1946 yılında BM’nin ilk uzman kuruluşu konumuna gelen ILO’nun kendine özgü yapısı hükümetleri, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getiriyor. 186 devletin üyesi olduğu ILO’nun merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunuyor.

ILO Türkiye Ofisi

ILO’nun Türkiye’deki ilk ofisi 1952 yılında İstanbul’da “Yakın ve Orta Doğu İnsan Gücü Saha Ofisi” adı altında açılırken “ILO Ankara Ofisi” ise 1976 yılında açıldı. Ankara’da bulunan Ofis “ILO Türkiye Ofisi” olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

ILO Türkiye Ofisi, ILO’nun temel önceliklerinin, standartlarının, ilgi alanlarının ve politikalarının gözetildiği, deneyimlerinin yaygınlaştırıldığı koşullarda hükümetle, işçi ve işveren kuruluşlarıyla aktif ilişki içinde yer alarak herkes için insana yakışır işler sağlanması çabalarında Türkiye’de güçlü, görünür ve proaktif bir konuma sahip olmak için çalışıyor.

ILO’nun Türkiye’de hükümet, sosyal ortaklar, paydaşlar, uluslararası topluluk ve genel kamuoyu nezdindeki diplomatik temsilcisi olarak işlev gören ILO Türkiye Ofisi, Uluslararası Çalışma Standartlarını Türkiye’de yerleştirmenin yanısıra, herkes için insana yakışır iş fırsatlarını yaygınlaştırmaya yönelik teknik işbirliği programları ve projeleri geliştiriyor ve uyguluyor. ILO Ankara’nın son dönemdeki projeleri, çalışma hayatını yakından ilgilendiren çocuk işçiliği, kadın istihdamı, iş sağlığı ve güvenliği, Suriyeli göçmenler gibi alanlarda yoğunlaşıyor.